Детска градина Ханс Кр. Андерсен

Само на няколкостотин метра от морската градина, само на няколко минути път от централната градска част на Бургас се намира една от най-добрите детски градини в региона. С уникалната си структура, неповторимо богатия си интериор, Детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” предлага отлични условия за отглеждане и възпитание на Вашите деца!

19.02.2020 г. - 147 години от гибелта на Левски

Ден на почит, ден на преклонение, ден в който свеждаме глава пред подвига на най-светлата личност в историята на България – Васил Левски. На този паметен ден и в навечерието на националния празник на България – 3 март, ние искаме да научим децата на история, да ги запознаем с националните герои и да изградим у тях респект. Да събудим у тях искрицата на гордост от българската история, която да възпламени огъня на патриотизма.

На днешния ден в Детска градина „Ханс Кр. Андерсен“ гост бе д-р Искрен Красимиров – режисьор, актьор и преподавател в НБУ. Той е автор на над 25 игрални, документални и късометражни филми, основател на проекта „Незабравимата България“.

Пред децата от подготвителните групи нашият гост изнесе Урок по родолюбие. Представи им, на достъпен и разбираем за тях език, българските герои, борили се за свободата на България - Васил Левски, Христо Ботев , Георги Бенковски, Райна Княгиня и много други.

Чрез художествено-документален филм, беседа и дискусия д-р Искрен Красимиров привлече вниманието на децата, успя да ги развълнува и да им представи по ярък начин героите. Основната му цел е те да се асоциират с героите и да ги разберат.

Бъдещите ученици от Детска градина „Ханс Кр. Андерсен“ се представиха отлично пред Искрен Красимиров, защото ден по-рано бяха участвали във Викторина „Урок по родолюбие“.

Снимки ТУК