Детска градина Ханс Кр. Андерсен

Само на няколкостотин метра от морската градина, само на няколко минути път от централната градска част на Бургас се намира една от най-добрите детски градини в региона. С уникалната си структура, неповторимо богатия си интериор, Детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” предлага отлични условия за отглеждане и възпитание на Вашите деца!

На 24.02.2019 г. в Спортна зала „Младост“ се състоя Първия интерактивен празник. Детска градина „Ханс Кр. Андерсен“ беше представена то 20 деца от 4-та възрастова група, които бяха разпределени в отбори с по 5 малчугани. С помощта на таблети, мултимедия и интерактивни дъски децата трябваше да намерят и дадат верния отговор на четири задачи в областите математика, български език, английски език и околен свят. Всеки отговор им помогна да съберат отделните части от пъзела и да сглобят заедно приказката. Освен децата, в последната игра със забавните пчелички, взеха участие и родителите.

Интерактивният детски празник се организира от Община Бургас като продължение на програмата за ранно компютърно обучение, въведена преди три години нашата детска градина. То дава възможност на децата да продължат обучението си в училищата подготвени за иновативната среда наситена с интерактивни образователни технологии.

Снимки ТУК