Детска градина Ханс Кр. Андерсен

Само на няколкостотин метра от морската градина, само на няколко минути път от централната градска част на Бургас се намира една от най-добрите детски градини в региона. С уникалната си структура, неповторимо богатия си интериор, Детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” предлага отлични условия за отглеждане и възпитание на Вашите деца!

Детска градина „Ханс Кр. Андерсен“ работи по e-Twinning проект „Уча, докато играя, играя, докато уча“. Целта на проекта е децата да се запознаят с народните игри на различните държави докато играят, редят пъзели, учат се да готвят, да пеят и др. Целта на проекта е ученето да бъде под формата на игра, играчките да бъдат музикални инструменти, кухненските инструменти и природни материали да бъдат използвани като образователни материали. По време на изпълнение на дейностите по проекта децата ще бъдат малки готвачи и малки „дизайнери“ на детски играчки с различни материали. Математиката ще е свързана с играта, като образуват геометрични фигури, играейки с конструктори и пъзели ще събират и изваждат, като сравняват различни предмети от ежедневието.

Проектът включва партньори от Турция, Гърция, Молдова, Румъния, България, Латвия, Литва.

Предстоящи дейности за месец Април са:

  1. Кухненско събитие (Малки готвачи в кухнята).
  2. Игри в клас.
  3. Музика с материали за игра на деца. (Практика за ритъм с естествени материали и кухненски инструменти, камъни, дървени парчета, зеленчуци и плодове).
  4. Дейности в градината.
  5. Ние правим книга с рецепти за деца.
  6. Малки ръце, големи изобретения.